Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
06.03.2014 р. у Колінковецькому ЗНЗ І-ІІІ ст. відбулися практичні заняття слухачів курсів логопедів при Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Гості мали змогу ознайомитися зі школою, побувавши у класах початкової та старшої ланки, відвідати музей, побувати на презентації візитної картки закладу, повернутися в дитинство за допомогою заняття з дітьми логопатами - "Інсценізація казки "Теремок" з елементами казкотерапії" та почерпнути корисну інформацію за допомогою батьківського форуму "Гра як корекція мовленнєвих порушень молодших школярів". Логопед управління освіти, молоді та спорту Хотинської районної державної адміністрації за допомогою цікавих вправ та завдань допомогла учням збагнути, що тільки спільною та плідною працею можна досягнути гарних результатів. А батьки учнів перших класів дізналися, що відчувають їхні діти при читанні та письмі за допомогою різноманітних вправ та ігор: «Танграм», «Зіпсований телефон», «Дешифратор». Усі присутні отримали масу позитивних емоцій та з гарним настроєм заверш ... Читати далі »
Переглядів: 464 | Додав: hot_mk | Дата: 06.03.2014

1. Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти (наказ Міністерства освіти і науки України від 18.02.2008 року №94, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.02.2008 року за №151/14842, зі змінами (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 23.11.2010 року №1116 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 09.12.2010 року  №1237/18532).

2. Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчання» та срібну медаль «За досягнення у навчання»  (наказ Міністерства освіти і науки України від 13.12.2000 року №584 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 07.02.2012 року №116).

3. Лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.05.2013 року ... Читати далі »

Переглядів: 818 | Додав: hot_mk | Дата: 04.03.2014


11.03. та 12.03.2014 року у  БДУМ проводиться І етап (районний) 
VII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу 
"Молодь обирає здоров"я"
заявки подавати до 07.03.2014 року
Переглядів: 453 | Додав: hot_mk | Дата: 04.03.2014

УВАГА! УВАГА! УВАГА!
ОГОЛОШЕННЯ
У зв'язку із складнощами технічного характеру оргкомітет конкурсу «Знавці Біблії» змінив порядок проведення його першого етапу.
Суть змін: не пізніше 1 березня  2014 року завдання будуть розміщені на інформаційних сайтах  Інституту післядипломної педагогічної освіти та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.
Вони включатимуть 40 тестових завдань (кожне завдання оцінюється в 1 бал) і 3 відкритих завдання (кожне із завдань оцінюється по 20 балів). Разом – 100 балів. Обсяг навчального матеріалу:
загальні відомості про Біблію;
Буття, розділи 1-11;
Новий Заповіт (увесь).
Учні-учасники конкурсу виступатимуть у двох вікових групах:
Переглядів: 431 | Додав: hot_mk | Дата: 25.02.2014

З 17 по 21 лютого в Санковецькому НВК пройшов тиждень географії, організацією та проведенням якого займалась Губчак Людмила Петрівна – вчитель географії. Цей тиждень видався насиченими та напрочуд цікавим, адже долучились до роботи всі учні з 6-го по 9-ий класи, вчителі та батьки. 
Вже з першого дня учні 6-го та 7-го класів продемонстрували свої  знання з предмету в інтелектуальній грі «П'ятнадцять кроків». Всі відгадували географічні ребуси, кросворди та пригадували назви озер, країн у вікторині «Підкорення вершин». 
А наступного дня учні 7 класу прийняли участь в географічному КВК, який став ще одним впевненим кроком у вивченні географії.
Протягом тижня була представлена виставка літератури на геолого-географічну тематику, відбулась презентація учнівських проектів, до яких вони доклали чимало зусиль та досягли бажаного результату.
Готуючись до тижня географії, учні створили проект «Екологічна стежина», в якому дослідили річку Рингу, яка тече на території  села Санківці.
Переглядів: 607 | Додав: hot_mk | Дата: 24.02.2014

Цими днями у Колінковецькому ЗНЗ І-ІІІ ст. був проведений тиждень іноземних мов. Основною метою організації і проведення різноманітних заходів було, наголошення на об'єднання, зацікавлення учнів у вивченні іноземних мов і продемонс¬трувати, що іноземні мови — це не щось схоластичне, а те, що об'єднує людей, допома¬гає стирати кордони й справді жити в третьо¬му тисячолітті. Сьогодні однією з основних цілей під час вивчення іноземних мов є роз¬виток комунікативних навичок учнів, реалізація та впровадження регіональної програми «Підвищення рівня іншомовної мовлен¬нєвої компетентності учнів загальноосвітніх на¬вчальних закладів шляхом розвитку усного мов¬лення у навчально-виховному процесі з іноземних мов на 2013-2016 рр.», тому вчителями-предметниками було надано особливу увагу цьому аспекту при розробці плану проведення тижня іноземних мов. Тиждень був розпочатий тематичною лінійкою на якій учні школи мали змогу висловити своє відношення щодо вивчення іноземних мов, а також продемонстрували вміння в декламуванні віршів і виконанні пісень. Були проведенні відкриті уроки у 2 класі на тему: «Зовнішність. Частини тіла ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Додав: hot_mk | Дата: 24.02.2014

РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ І САМОСТІЙНОСТІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ

      На базі Полянського НВК І-ІІІ ступенів 19 лютого відбулося районне  методичне об’єднання керівників шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів з проблеми»Розвиток пізнавальної активності і самостійності молодших школярів у процесі навчання»
     Девізом заходу стали слова талановитого  педагога В.О. Сухомлинського: «Кожна дитина по-своєму талановита, має схильність до творчості. Але це бажання творити треба постійно стимулювати, відшукуючи методи, прийоми та форми роботи, які б сприяли розвитку пізнавальної активності дітей цього віку». 
    Відкрила засідання методичного об’єднання Раїса Василівна Савчук, методист РМК, яка відмітила, що сучасна школа потребує вчителя нового типу, який володіє високою фаховою кваліфікацією та професійною культурою, здатний об’єктивно осмислювати педагогічні явища і факти, критично оцінювати й творчо перетворювати педагогічну дійсність ... Читати далі »
Переглядів: 606 | Додав: hot_mk | Дата: 20.02.2014

19 лютого 2014 року у Будинку дітей та учнівської молоді відбулася виставка учнівських робіт районної мистецької акції «Поезія Шевченка у вишивці».
Мета акції спрямована на відродження традиційної народної вишивки Буковини, виконання різних вишивальних технік, розвиток самосвідомості, здатностей до творчої самореалізації, пропагування та актуалізація доробку Тараса Шевченка як знакової постаті та  гідного відзначення Року  Тараса Шевченка.
У виставці взяли участь 25 учнів 5-11 класів із 15 загальноосвітніх навчальних закладів.
Більшість учнівських робіт виставки відповідали рекомендаціям щодо їх оформлення.
Кращі роботи будуть направлені на обласну мистецьку акцію.

Переглядів: 479 | Додав: hot_mk | Дата: 19.02.2014

18 лютого 2014 року у Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів англійської мови на тему: «Організація навчально-виховного процесу з іноземної мови у 5 класі». Тема засідання була обумовлена введенням нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.
Засідання районного методичного об’єднання вчителів англійської мови розпочалося з вступного слова завідуючої РМК Якуби Р. Є., яка ознайомила вчителів із планом роботи та актуальністю обраної теми.
Далі учасників запросили на візитку школи «Гостей дорогих стрічаємо щиро», яку підготувала педагог-організатор Адажій Н. П.
Учитель Стороженко Г. В. провела демонстраційний урок у 5 класі на тему: «У магазинах». Англійська мова викладається у 5 класі як друга іноземна. План уроку був побудований згідно з вимогами нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти. Робота була спрямована на досягнення головної мети – формування комунікативної компетенції. Педагог ввела учнів в іншомовну атмосферу за допомог ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: hot_mk | Дата: 19.02.2014

Економічні, соціальні негаразди в Україні найбільшою мірою вражають найбільш незахищені верстви населення. Тому в навчально-виховному закладі особливої уваги та підтримки потребують діти із соціально-вразливих сімей. 
Дитина в процесі навчання в школі має набути ключових компетентностей, необхідних для досягнення успіху в особистому та професійному житті. Поряд з життєвими компетентностями вона має вміти проявляти ініціативність та підприємливість, що означає здатність людини бути творчою, креативною, вміти планувати  та втілювати ідеї в життя задля досягнення поставлених цілей.
19 лютого на базі Зарожанського НВК відбулося засідання районного методичного об’єднання працівників психологічної служби. Соціальні педагоги  та практичні психологи працювали в двох напрямках. Проблему «Зміст соціально-педагогічної діяльності  по захисту прав дітей із соціально-вразливих категорій» розглядали соціальні педагоги, а практичні психологи працювали над проблемою: «Розвиток проактивності, підприємливості учнів в ході здійснення психологічного супроводу шкільного клубу п ... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: hot_mk | Дата: 19.02.2014

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 26 27 »
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz