Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Природничі науки вивчайте – призи вигравайте!

Ігри є одним із важливих способів дослідження людиною довкілля, улюбленим методом діяльності дитини. Щорічна Міжнародна гра з основних природознавчих предметів шкільної програми: фізики, хімії, біології та географії – «Геліантус» одна з таких ігор.
    Організатором гри є Творче об’єднання «Соняшник». Геліантус (лат. Helianthus - Cоняшник) – «сонячна квітка», яка першою вітає схід сонця, посміхаючись йому. Ця привітна рослина стала дуже популярною у світі завдяки своїй неповторній красі та користі.
    Міністерством освіти і науки України «Геліантус» надано статус Міжнародної гри і затверджено Положення (наказ від 12.10.2012року № 1101).
    Ми дякуємо методисту районного методкабінету Пацалюк Людмилі Іванівні, яка зацікавила нас прийняти участь в цій грі. 
    На першому етапі організації «Геліантус» у Шировецькому НВК виявили бажа ... Читати далі »

Переглядів: 1409 | Додав: hot_mk | Дата: 08.04.2014

Оголошення

Методичне об'єднання заступників директорів з виховної роботи відбудеться 16 квітня 2014 року на базі Шиловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Початок о 10.00 год., реєстрація з 9.00 – 10.00 год.

Переглядів: 442 | Додав: hot_mk | Дата: 07.04.2014

3 квітня у Шиловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районного методичного об’єднання  вчителів біології і хімії у якому взяли участь вчителі 32 навчальних закладів. Проблемою методичного об’єднання вчителів біології  була «Розвиток творчого мислення учнів на уроках біології та у позаурочний час», а у вчителів хімії «Використання інформаційних технологій на уроках хімії»
Протягом дня вчителі мали змогу побачити візитку Шиловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, побувати на уроці біології в 11-А класі «Ембріотехнології.  Клонування» (Вчитель біології Танасьєва В. В.), на уроці хімії у 7-А класі «Хімічні та фізичні властивості речовин» (Вчитель хімії Боднарюк Т. Г. ), та на турнірі юних хіміків і біологів «Я люблю біологію і хімію», у якому прийняли участь учні 8 - А класу. Семінар пройшов у дружній, доброзичливій обстановці, вчителі мали змогу отримати багато корисної інформації для себе та своїх подальших уроків.

... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: hot_mk | Дата: 03.04.2014

Атестація – іспит на компетентність 

Атестація педагогічних працівників – одне з найважливіших і складних управлінських та методичних питань. Адже це комплексна оцінка рівня кваліфікації, педагогічної компетентності й професіоналізму та продуктивної діяльності працівників освітніх установ.
Це важливий момент у діяльності керівника педагогічного колективу і самого вчителя, який прагне самоствердження, самовдосконалення. Атестація відіграє основну роль у становленні, згуртуванні та вихованні творчого колективу  педагогічної майстерності вчителя. Адже школа має закладати фундамент для формування демократичного суспільства, в якому освіченість, вихованість, культура є найвищими цінностями.
1 квітня 2014 року в управлінні освіти, молоді та спорту Хотинської районної державної адміністрації відбулося заключне засідання атестаційної комісії ІІ рівня.
У роботі атестаційної комісії ІІ рівня взяла участь Бальон Марія Волод ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: hot_mk | Дата: 02.04.2014

Міністерство освіти і науки України запрошує до громадського обговорення проекту Концепції профільного навчання в старшій школі. 
Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну адресу: n_beskova@mon.gov.ua
Проект Концепції профільного навчання в старшій школі

Переглядів: 444 | Додав: hot_mk | Дата: 24.03.2014

Мабуть, кожен погодиться з тією думкою, що трудове навчання – це такий предмет, вивчаючи який учні не лише отримують певні необхідні знання, вчаться практично їх використовувати, виготовлюючи той чи інший виріб. Це уроки, які дають надзвичайну можливість розвивати творчі здібності кожного учня. І завдання вчителя – не пропустити такої можливості, а знайти підхід до кожного школяра, допомогти йому розкритися і вселити йому віру у власні творчі сили.
Сучасний учень… Його власні творчі сили … Життя доводить, що в складних умовах, що постійно змінюються, найкраще орієнтується, приймає рішення, працює людина творча, гнучка, креативна, здатна до генерування і використання нового. 
  Завдання педагога – управляти процесами творчого пошуку, йдучи від простого до складного: створювати ситуації, що сприяють творчій активності та спрямованості школяра, розвивати його уяву, логічне мислення, здатність розуміти закономірності, прагнення постійно вдосконалюватися, розв’язувати дедалі складніші творчі завдання.
  І єдиним, на мою думку, найефективнішим засобом до ... Читати далі »

Переглядів: 652 | Додав: hot_mk | Дата: 24.03.2014

21 березня на базі Клішковецької ЗОШ І-Ш ступенів відбулося  районне методичне об’єднання вчителів географії з проблеми «Компетентний підхід до навчання учнів на уроках географії».
Вихованці закладу гостинно зустріли гостей візиткою, продемонструвавши свою палку любов до України та рідного краю.
Учасники засідання відвідали відкриті уроки:
-    Мельничук Н.В., вчитель-методист, заступник директора з навчально-виховної роботи , провела урок узагальнення і систематизації знань у 10класі по темі «Європа,Азія, Америка: три полюси світового розвитку». Учні показали не лише високий рівень знань з вивчених тем , але і вміння на практиці застосовувати набуті компетентності (інформаційну, комунікативно-мовленнєву, самоосвітню, просторово-хронологічну та полікультурну).
-    Бобик Г.В. провела урок засвоєння нових знань у 7класі з теми «Євразія: фізико-географічне положення».Основний акцент в ході уроку був спрямований на формування    просторово-хронологічної компетентності.
Родзинкою роботи засідання стала презентація Мельничук Н.В. св ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: hot_mk | Дата: 22.03.2014

Початкова освіта – фундамент навчання

20 березня 2014 року під керівництвом методиста районного методичного кабінету Савчук Р. В. на базі Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся семінар вчителів 2-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Хотинського району з проблеми: «Державний стандарт: забезпечення всебічного розвитку особистості учня через формування базових компетентностей» . Під час відкриття семінару Савчук Раїса Василівна у своєму виступі наголосила, що згідно з Державним стандартом освітній процес у початковій школі спрямовується на досягнення результатів навчання учнів початкових класів – сформованих ключових і предметних компетентностей. Набуття цих загальнонавчальних та цільових компетентностей діяльності є фундаментом наступного успішного навчання школяра в основній школі. У початкових класах навчальна діяльність уперше стає об’єктом спеціального формування, тому ключова компетентність уміння вчитися набуває найважливішого значення. Основою цієї компетентності у початкових к ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: hot_mk | Дата: 21.03.2014

Атестація – шлях до підвищення професійної майстерності педагога
    Настав час підводити підсумки плідної праці вчителів і атестаційної комісії. Атестація — це звіт педагога про роботу протягом п’яти років. Вона спрямована на підвищення кваліфікації, професіоналізму, майстерності педагога та покликана стимулювати його ріст.
     Згідно з керівними документами, атестація педагогічних працівників – це визначення їхньої відповідності займаній посаді, рівню кваліфікації, залежно від якого та стажу педагогічної роботи їм встановлюється кваліфікаційна категорія, присвоюється педагогічне звання. Атестація педагогічних працівників у Полянському НВК у 2013-2014 н.р. проводилася відповідно до нормативно-правових актів з питань атестації педагогічних працівників.
     Атестаційний період – це надзвичайно важливий етап діяльності нашого навчально-виховного комплексу. Багаторічний досвід роботи в школі дозволяє зробити висновок,  що атестація відіграє ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: hot_mk | Дата: 18.03.2014


На виконання заходів управління освіти, молоді та спорту Хотинської районної державної адміністрації, наказу управління освіти, молоді та спорту Хотинської районної державної адміністрації від 09.01.2014 року №3 «Про проведення районного конкурсу на кращу методичну розробку, присвячену 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка» та з метою  вшанування  творчої  спадщини  видатного  сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, виявлення і підтримки  творчої  праці вчителів, підвищення фахової майстерності, популяризації  їх  педагогічних  здобутків проведено  06 березня 2014 року районний конкурс на кращу методичну розробку, присвячену 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
На Конкурс було представлено 19 робіт із дев'яти загальноосвітніх навчальних закладів району у номінаціях: «Мій урок», «Мій виховний захід», «Мій міні-посібник».



Переглядів: 496 | Додав: hot_mk | Дата: 06.03.2014

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 26 27 »
Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz