Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 21 » Семінар вчителів 2-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Хотинського району
11:48
Семінар вчителів 2-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Хотинського району

Початкова освіта – фундамент навчання

20 березня 2014 року під керівництвом методиста районного методичного кабінету Савчук Р. В. на базі Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся семінар вчителів 2-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Хотинського району з проблеми: «Державний стандарт: забезпечення всебічного розвитку особистості учня через формування базових компетентностей» . Під час відкриття семінару Савчук Раїса Василівна у своєму виступі наголосила, що згідно з Державним стандартом освітній процес у початковій школі спрямовується на досягнення результатів навчання учнів початкових класів – сформованих ключових і предметних компетентностей. Набуття цих загальнонавчальних та цільових компетентностей діяльності є фундаментом наступного успішного навчання школяра в основній школі. У початкових класах навчальна діяльність уперше стає об’єктом спеціального формування, тому ключова компетентність уміння вчитися набуває найважливішого значення. Основою цієї компетентності у початкових класах є оволодіння учнями загальнонавчальними вміннями і навичками (навчально-організаційними, загально пізнавальними, контрольно-оцінними). 

Адміністрація школи ознайомила присутніх із візиткою школи «Рідна школа – це затишок милий», яку підготувала педагог-організатор Адажій Н. П.

У рамках семінару класовод 2 класу Олійник З. О. провела демонстраційний урок позакласного читання на тему «У світі казки чарівної. Літературні казки». Учитель творчо підійшла до реалізації мети заняття. Урок був яскравим і насиченим, панувала атмосфера доброзичливості, невимушеності.

Вихователь групи продовженого дня Годнюк Н. М. підготувала та провела виховний захід «Правознавчий казковий бал». Вихованці демонстрували знання про права та обов’язки на основі Конвенції ООН про права дитини. На прикладі героїв відомих казок учні показали, як можуть порушуватися права дитини на життя, відпочинок,  здоров’я, освіту.

Дуже гарними були інсценізації казок  «Червона шапочка», «Дванадцять місяців»,  «Золотий ключик», «Айболить», «Дюймовочка», «Коза-дереза». Першокласники чудово зіграли свої ролі, показали свою акторську майстерність та творчі здібності. А кожен етап святкового заходу був висвітлений у презентації, яка яскраво  доповнювала загальну картину кожного етапу заходу.

З метою популяризування досвіду роботи з теми: «Всебічний розвиток учня через формування базових компетентностей» та ознайомлення з інноваційними формами та методами роботи з даної теми, удосконалення навичок проведення інтерактивних форм роботи вчитель основ здоров’я Сіногач Н.Л. спільно із класоводом 1 класу Сафронюк Т. В. провели методичний тренінг.

За результатами проведення семінару були прийняті відповідні рекомендації.

Реалізація Державного стандарту потребує змін у діяльності вчителя, виконання нових функцій у процесі професійно-педагогічної роботи в сучасній школі. Вирішити актуальні проблеми сучасної педагогіки можливо лише на основі широкого запровадження інноваційних технологій, спрямованих на всебічний розвиток дитини. Як сказав відомий педагог В. О. Сухомлинський: «Далеко не кожний стане вченим, письменником, артистом, далеко не кожному судилося винайти порох, але майстром своєї справи повинен стати кожен – це найважливіша умова всебічного розвитку особистості».

Отже, вчителям початкової ланки необхідно звернути увагу не лише на сьогоднішній день учнів, але й моделювати завтрашній – успішний. Працювати на перспективу: створювати умови для розвитку кожної дитини, здатної самостійно розв’язувати будь-які життєві проблеми, дитини, яка в результаті матиме необхідні компетенції і основу для майбутнього успіху.

Вчитель основ здоров’я Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Сіногач Н. Л. 

 

  

   

   

   

   

   

   

 

Переглядів: 646 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz