Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 18 » Засідання атестаційної комісії у Полянському НВК
11:23
Засідання атестаційної комісії у Полянському НВК
Атестація – шлях до підвищення професійної майстерності педагога
    Настав час підводити підсумки плідної праці вчителів і атестаційної комісії. Атестація — це звіт педагога про роботу протягом п’яти років. Вона спрямована на підвищення кваліфікації, професіоналізму, майстерності педагога та покликана стимулювати його ріст.
     Згідно з керівними документами, атестація педагогічних працівників – це визначення їхньої відповідності займаній посаді, рівню кваліфікації, залежно від якого та стажу педагогічної роботи їм встановлюється кваліфікаційна категорія, присвоюється педагогічне звання. Атестація педагогічних працівників у Полянському НВК у 2013-2014 н.р. проводилася відповідно до нормативно-правових актів з питань атестації педагогічних працівників.
     Атестаційний період – це надзвичайно важливий етап діяльності нашого навчально-виховного комплексу. Багаторічний досвід роботи в школі дозволяє зробити висновок,  що атестація відіграє основну роль у становленні, згуртуванні та вихованні творчого колективу.
     Атестація – неперервний процес; її завершення у квітні поточного навчального року є початком атестації нового складу педагогічних працівників у наступному. Тому атестацію слід розглядати як складову діяльності педагогічного колективу протягом усього навчального року.
     Адміністрація Полянського НВК в 2013-2014 навчальному році намагалася, щоб сама процедура проведення атестації дієво впливала на рівень роботи педагогічного працівника, якість навчально-виховного процесу, сприяла підвищенню професійної майстерності, забезпечувала всебічний розвиток учнів.
    Успішне проведення атестації значною мірою залежить від чіткості, конкретності організаційних заходів, підготовки розпорядчих документів, наказів, планів тощо. Але не менш важливою є робота атестаційної комісії та самого педагога в атестаційний період.
Атестаційна комісія Полянського НВК у цьому році удосконалювала зміст та методи своєї роботи, дотримувалася наступності у встановленні категорії та присвоєнні педагогічних звань, звертала увагу на результативність роботи вчителів, їх методичну діяльність, проходження курсової перепідготовки, як надійного шляху підвищення педагогічної майстерності педагога.
     Атестація здійснювалася на основі комплексної оцінки рівня кваліфікації, педагогічної майстерності, результатів педагогічної діяльності працівників шляхом проведення контрольних робіт, тестування, відвідування уроків, позакласних заходів; здійснення аналізу освітнього процесу в закладі з урахуванням думки учнів та їх батьків.
     Підсумком атестації вчителів Полянського НВК стала відкрита педрада на засіданні якої заслуховувалися творчі звіти вчителів, які атестуються, метою яких була презентація  творчих напрацювань педагога, пропаганда передового педагогічного досвіду та запровадження нових  інноваційних форм та методів у навчально-виховний процес. На  відкритій педраді виступила заступник директора з НВР Гуйван  Г.М.  «Атестація в Полянському НВК  -  шлях до підвищення професійної майстерності педагога». В ході педагогічної ради проведена  виставка методичних надбань «Я атестуюсь». 
За атестаційний період учителями проведено цілий ряд  відкритих уроків, виховних заходів, які свідчать про високий професійний рівень педагогів, що атестуються. Найкращими із них стали: 
- урок української мови «Загальне поняття про дієслово як частину мови»(урок-презентація), класовод 4 класу Млинківської  ЗОШ І ступеня Осадчук М.Й.;
- урок математики «Письмове додавання і віднімання трицифрових чисел», класовод 3 класу Млинківської ЗОШ І ступеня Геждеван К.М.;
- урок української мови   «Написання НЕ з дієсловами», класовод 4 класу Полянського НВК Балахтар Т.Н.;
- урок історії в 5класі  «Парки і сади України. «Софіївка» в Умані та «Качанівка» на Чернігівщині»» (урок-подорож), вчитель історії Балахтар Ю.С.; 
- виховний захід «Великий син великого народу»(до святкування 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка),класоводи Млинківської ЗОШ 1 ступеня Осадчук М. Й. та Геждеван К. М.
- виховний захід, КВК, тема якого «Математична казка», класовод 4 класу Балахтар Т.Н.;
- виховний захід  «Подорож по екологічній стежині Полянського шкільного лісництва «Лісова казка»», вчитель екології Мельник Д.С.
17 березня 2014 року у Полянському НВК відбулося засідання атестаційної комісії, на якому було проатестовано 5 педагогів, (20%) від загальної кількості педагогічних працівників НВК.
     Кожен працівник підготував на засідання власне портфоліо, у якому відобразив діяльність у міжатестаційний період. 
    Практичний психолог нашого закладу Самардак Н.Д. протягом п’яти років здійснювала психологічний супровід атестації вчителя. На  засідання атестаційної комісії представила інформаційний звіт-презентацію  «Використання педагогами діяльнісного підходу до навчання для реалізації індивідуальних здібностей дитини». 
    В основі проведення атестації лежали принципи: демократизму, всебічності, систематичності, колегіальності, доступності та гласності, безперервної освіти і самовдосконалення, морального і матеріального заохочення. Уся процедура проведення атестації в Полянському НВК була спрямована на утвердження власної гідності педагога, підвищення його авторитету не лише серед колег, а й серед учнів та їх батьків.

Заступник директора з НВР 
Полянського НВК Гуйван Г.М.


  

Переглядів: 618 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz