Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Зима іде, свята веде! Свято Миколая в  дитячий садок Недобоївського НВК, зима привела першим. Раз на рік, 19 грудня, Святий Миколай спускається по срібній вервечці з неба на землю і роздає діткам солодощі.
У святково прибраній  залі дітлахи зустрічали Миколая Чудотворця. Вони показали цікаве дійство з піснями, веселими таночками, віршами, молитвами до Святого Миколая. Діти   у віршах та піснях попрохали у Святого Миколая здоров’я для тата і мами, собі подаруночків та щасливої долі для всієї родини.
На кінець свята малята отримали  благословення від настоятеля Свято-Успенської церкви села Недобоївці протоієрея Дмитрія  та  солодкі подарунки від Миколая.
Веселий настрій, усмішки ще довго не залишає  гостей. І так хочеться, щоб ця святкова мить надовго залишилася в дитячих спогадах , а в серденьках жила віра в чудо і добро.

... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: hot_mk | Дата: 21.12.2015

Напередодні дня Святого Миколая у дошкільний підрозділ Анадольського НВК   прибули почесні гості: Олександр Іванович Нестор, керівник апарату РДА та Валентина Володимирівна Шубравська, директор районного центру соціальних служб для сім’ї та молоді. Вони привітали з святом Миколая дошкільнят та вручили маленькій Софійці цікаву настільну гру та солодощі, доньці загиблого героя,   Гарбуза Олександра Валентинович, який віддав своє життя за цілісність та незалежність України.
У цей же день, з різноманітними солодкими подарунками, до малечі  завітав Святий Миколай,  якого всі очікували і радо зустрічали. Вони  подякували гостю за отримані гостинці та пообіцяли бути слухняними та розумними.

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: hot_mk | Дата: 19.12.2015

Вплив творчих форм і методів роботи вчителяна якість знань та на підвищення пізнавального інтересу до навчання

17.12.2015 року на базі Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося засідання районної школи удосконалення педагогічної майстерності вчителів початкових класів на тему: «Вплив творчих форм і методів роботи вчителя на якість знань учнів та на підвищення пізнавального інтересу до навчання». 
Реформування освітньої галузі в Україні вимагає від педагогічних кадрів новітніх ідей, сучасних підходів до викладання предметів. Важлива роль у фаховому зростанні педагога, покращенні  якості освіти, безперечно, належить організації методичної роботи в школі. Саме від цілісної системи взаємопов’язаних заходів, які ґрунтуються на досягненнях психолого-педагогічної науки, передового педагогічного досвіду, залежить рівень підвищення фахової майстерності та розвиток творчого потенціалу кожного педагога зокрема і всього педагогічного колективу, так як наслідок – підвищення ефективності навчал ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: hot_mk | Дата: 18.12.2015

Конкурс «Учитель року» - змагання найсильніших, тому, звичайно й випробування щороку ускладнюються, адже вчитель має бути провісником усього передового, захоплювати учнів власною ініціативою, вести за собою власним позитивним прикладом змагання предмету.
14-16 грудня 2015 року на базі Хотинської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 стартував очний етап І туру Всеукраїнського конкурсу «Учительроку-2016» в номінації «Англійська мова».
Участь у ньому взяло троє вчителів англійської мови ЗНЗ району – Гаджоса Н.Я. (Хотинська ЗОШ І-ІІІ ст. №5), Борщівська Л.Г. (Шировецький НВК), Ковтюк В.В. (Малинецький НВК).
Особливу увагу учасників, з огляду на нові підходи в оцінюванні, було звернуто на наступне у конкурсних випробовуваннях: інтернет-ресурс учителя, та володіння ІКТ, що передбачає саме презентацію особистого блогу вчителя (з урахуванням принципів побудови, актуальності, змістовності, наповнюваності, оновленості, мобільності), фахову майстерність, захист навчального проекту, проведення відкритого уроку з його наступним самоаналізом.
Бажаємо всім учасникам конкурсу компетентності, ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: hot_mk | Дата: 16.12.2015

15 грудня  2015 року на базі Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ступенів Хотинського району, відповідно до плану роботи РМК управління освіти, відбулося засідання районного методичного об'єднання вчителів математики.  Тема методичного об’єднання: «Система роботи зі здібними та обдарованими учнями на уроках математики та позакласний час».
Даний захід став практичним заняттям педагогічної практики для групи слухачів курсів підвищення кваліфікації при ІППОЧО. У методоб'єднанні взяли участь Ковдриш Володимир Володимирович, завідувач кафедри методики  викладання   природничо-математичних  дисциплін, кандидат фіз.-мат. наук, завідувач НМЦ ПМД – Скрипська Ганна  Володимирівна, методисти НМЦ ПМД Біляніна Ольга Ярославівна, Андрух Анатолій Прокопович, Воскобойник Юрій Миколайович, методист РМК управління освіти  Хотинської РДА Пацалюк Людмила Іванівна.
Програма була насиченою, цікавою, корисною як для вчителя, так і для заступника директора з НВР.  За підсумками роботи  районного методичного об'єднання було затверджено методичні рекомендації.

Переглядів: 350 | Додав: hot_mk | Дата: 15.12.2015

    На базі Хотинської гімназії 11.12.2015 року відбувся І етап конкурсу «Учитель року - 2016» у номінації «Математика», в якому взяли участь: Бобик Олексій Михайлович,  учитель Клішковецької ЗОШ І-ІІІ ст.; Ілащук Ольга Григорівна, учитель Колінковецької ЗОШ І-ІІІ ст.; Олійник Антоніна Миколаївна,  учитель Шиловецької ЗОШ І-ІІІ ст.
    Усі конкурсанти показали справжнє навчання, використовуючи різні комбінації методичних прийомів на всіх етапах уроку. Перше місце серед факторів, що визначають його продуктивність, посіла мотивація. Учні гімназії 6-7 класів, які були учасниками конкурсу, при вивченні запропонованих тем, зрозуміли для чого це їм знадобиться.

 

  ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: hot_mk | Дата: 11.12.2015

9 грудня на базі Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ст. відбувся семінар для керівників методичних об’єднань та слухачів авторської педагогічної майстерні вчителів початкових класів на тему: «Співпраця школи та батьківської громадськості щодо формування соціальної компетентності молодшого школяра».
На зустрічі обговорювались питання впровадження нового курсу «Культура добросусідства», порушувалися проблеми адаптації першокласників та співпраці батьків, вчителів у навчально-виховному процесі закладу.
Змістовною і актуальною була практична частина, де освітяни майстерно продемонстрували свій високий професійний потенціал.
Першокласники разом з класоводом Бейлишиною В.В. повідали гостям про свята, що святкуються в їхніх родинах. Урок з навчального курсу «Культура добросусідства» був цікавим, змістовним та насиченим сучасними активними та інтерактивними методами та формами роботи на уроці. Діти вміло вчилися висловлювати думки, розповідали про традиції своїх сімей і дійшли висновку, що сімейні свята роблять родину міцною, дружною, об’єднують ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: hot_mk | Дата: 10.12.2015

9 грудня 2015 року на базі Хотинського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня» відбулося чергове  засідання Школи молодого вихователя,  яку відвідують вихователі району зі стажем до 3-х років та малодосвідчені, які не мають фахової освіти. Відкрила методичний захід керівник Школи Кудринецька С.І., вихователь вищої категорії, вихователь-методист.  
Молоді фахівці переглянули логопедичне заняття в старшій групі на тему «Фрукти. Диференціація свистячих та шиплячих звуків». Вчитель-логопед Тамполар Л.С., спеціаліст ІІ категорії, продемонструвала різні форми роботи з формування правильної звуковимови[с]-[ш], розвитку дрібної та загальної моторики дітей. 
Практичний психолог  навчально-виховного комплексу Дєдов О.А., спеціаліст вищої категорії, провела семінар-практикум «Ознайомлення з психологічними аспектами адаптації дітей до ДНЗ. Створення ситуації успіху під час роботи з дітьми», у ході якого зосередила увагу учасників на проблемі адаптації дітей до умов дошкільного закладу і збагатила зн ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: hot_mk | Дата: 10.12.2015

    29.11.2015 року на базі Хотинської гімназії проходить ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з французької мови серед учнів 8-11 класів, інформаційних технологій, економіки – 10-11 класи освітніх закладів Хотинського району.
    Учасники отримали настанови та побажання успіху від завідувача методичного кабінеу управління освіти Хотинської РДА Якуби Римми Євгенівни та методистів методичного кабінету Коваль Алли Степанівни, Ганчука Валерія Володимировича.
     Для успішного виконання учасниками олімпіади олімпіадних завдань створено комфортні умови. 
     Бажаємо всім учасникам успіху!

 

 

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: hot_mk | Дата: 29.11.2015

      26 листопада 2015р. на базі Рукшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районної опорної школи вчителів географії  з теми  «Розв’язування географічних задач».
     Тема засідання обрана не випадково, адже  географічні задачі є важливим і водночас необхідним компонентом шкільної географічної освіти, обов’язковою складовою навчально-виховного процесу. Це засіб розвитку творчих здібностей учнів.
       Навчання  вчителів проходило у формі майстер-класу, який проводила Шишковська Т.М. – «спеціаліст вищої категорії», «вчитель-методист» Рукшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Відбувся «круглий стіл» з проблеми «Географічні задачі як засіб розвитку творчих здібностей учнів». Після завершення роботи засідання було прийнято рекомендації для вчителів географії. 

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: hot_mk | Дата: 26.11.2015

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 26 27 »
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz