Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Засідання творчої групи Хотинський НВК
09:17
Засідання творчої групи Хотинський НВК

           Ось уже третій рік поспіль на базі Хотинського НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І ступеня» працює творча  група вчителів-початківців з проблеми «Формування   здоров’язбережувальних компетентностей молодших школярів». Адже зберегти, зміцнити здоров'я учнів, сформувати в них відповідальне ставлення до власного здоров'я – пріоритетне завдання початкової  школи.
        27 жовтня 2015  року відбувся день відкритих дверей творчої  групи . Усі бажаючі  мали змогу не тільки відвідати заняття, а й прийняти активну участь у роботі.  
           Керівник творчої групи, Антонюк Мар’яна Олександрівна, звернула увагу на актуальність теми « Особливий вплив на якісне навчання позитивних та негативних емоцій» та запросила до участі  Дєдов Ольгу Анатоліївну, практичного  психолога  НВК, яка розповіла про дидактичні умови забезпечення емоційності навчання молодших школярів, ознайомила з дихальними   прийомами та вправами із «СУ-ДЖОК» терапії, які використовуються в різних ситуаціях для зменшення надлишкового збудження і нервового напруження.
          Про роль сміхотерапії  у системі формування  здоров’язбережувальних компетентностей молодших школярів розповіла  Вепрюк Зінаїда Валеріївна, вчитель початкових класів Бочковецького НВК. Вона переконувала учасників, що сміх та позитивні емоції допомагають боротися зі стресом, зберегти молодість та очистити організм від негативу, а лише одна хвилина сміху замінює 30 хвилин аеробіки!
           Практичні вправи «Маска», «Подарунок», «Ланцюжок гарних ідей», запропоновані   Антонюк М.О. у діловій грі , викликали неабиякий інтерес у гостей та членів  творчої групи. Вони  із задоволенням виконували завдання та доводили, що для дитини однаково корисними є і позитивні, і негативні емоції. Головне, щоб негативні емоції не були затяжними. Для цього педагоги вчилися контролювати свої і дитячі емоції та легко перетворювати  їх  негативний вплив на позитивний.
        «Людина має бути завжди   радісною.  Якщо радість закінчується,  шукай,   у чому помилився» (Л. М. Толстой, XIX ст.)  Саме такі слова учасники заняття взяли у свою педагогічну скриньку.  Куратор творчої групи, заступник директора Хотинського НВК з науково-методичної роботи Дубчак Марія Дмитрівна, підвела підсумок , побажала усім присутнім  ефективної творчої роботи та зауважила, що для всебічної реалізації проблеми необхідно дослухатися до рекомендацій, але діяти так, як підказує власний розум.

 

Переглядів: 599 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz