Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Жовтень » 20 » Засідання районного методичного об’єднання працівників психологічної служби
11:15
Засідання районного методичного об’єднання працівників психологічної служби

Насильство і жорстоке поводження з дітьми, нехтування дитячими правами, дитяча занедбаність та недоглянутість стають першопричиною глибоких особистісних змін, призводять до соціальних порушень, стоять біля витоків дитячої наркоманії, алкоголізму, асоціальних вчинків, злочинів.

16  жовтня на базі Хотинської гімназії відбулося засідання районного методичного об’єднання працівників психологічної служби, темою якого стало «Попередження насильства, жорстокості в сім’ї та шкільному колективі». Соціальним педагогом Фугело Ю.В. та практичним психологом Корчак О.О. було показано роботу з усіма учасниками навчально-виховного процесу: батьками, вчителями та учнями.

Об’єднані в групи соціальні педагоги та практичні психологи шкіл району мали змогу ознайомитися з теоретичними засадами роботи соціально-психологічної  служби, а також з тими завданнями, які стоять перед школою щодо  профілактики насильства та жорстокості. Окрім цього, Корчак О.О. та Фугело Ю.В. було продемонстровано індивідуальне консультування з використанням проективних методик, які дають змогу краще зрозуміти емоційний стан дитини та при потребі корегувати його.

В рамках методичного об'єднання також проведено практикум з батьками, в ході якого вони мали змогу працювати в групах, обмінюватися досвідом виховання власних дітей, висловити власну точку зору щодо проблем насильства у родині. Батьки переглянули  фільм «Я сюди більше ніколи не повернуся» Р.Бикова, який викликав у них бурю емоцій, вражень та заставив задуматись.
Фугело Ю.В. та Корчак О.О. у ході семінару вміло продемонстрували свою роботу з педагогічним колективом. Із учителями було проведено навчальний тренінг, який дав змогу учасникам дізнатися, хто несе відповідальність за вчинення дій насильницького характеру,  як потрібно себе поводити та реагувати у таких випадках. Учителі активно працювали, висловлювали власні думки та ділилися педагогічним досвідом.

Наприкінці відбулося засідання круглого столу з даної проблеми за участі директора Хотинської гімназії Лемєшевої Л.Ф., головного спеціаліста управління освіти, молоді та спорту Хотинської РДА Микитюка М.В. та методиста РМК Пислар О.В.

  
  
  


Переглядів: 581 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz