Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 3 » Районне методичне об’єднання вчителів географії
09:14
Районне методичне об’єднання вчителів географії

Шляхи підвищення краєзнавчого підходу та екологічного виховання учнів на уроках географії та в позакласній роботі

02 квітня 2015 року на базі Полянського НВК Хотинського району відбулося районне методичне об’єднання вчителів географії з проблеми: «Краєзнавчий підхід та екологічне виховання в процесі вивчення шкільного курсу географії».
Дирекція Полянського НВК радо зустріла гостей із юними краєзнавцями. Розпочалася робота з візитки – презентації навчально-виховного комплексу в ході якої учасники зібрання мали нагоду ознайомитися із історією становлення та розвитку Полянського НВК, з його досягненнями та здобутками.
Питання краєзнавчого підходу та екологічного виховання в нашому закладі поставлено на належному рівні. Над ним працює весь колектив.
Всі класи досліджували історію рідного краю села Поляна і висвітили це у стінгазетах: «Краєвиди нашого села», «Моє рідне село», «Наймиліша серцю лісова галявина», «Історія села» – підготували школярі 1-4 класів. «Хотинська фортеця»-5 клас, «Ремесла рідного краю» -6 клас, «Бережи природу»-11 клас.
Учні 8 класу на відкритому уроці географії вивчали «Природно-заповідний фонд України», який провела Мельник О.Б., вчитель вищої категорії, старший учитель.
На високому науковому та методичному рівні забезпечено організацію та проведення заняття, на якому вчителі географії району мали змогу переконатися, що застосування елементів інноваційних форм та традиційних методів на уроці географії допомагає ефективно використовувати у процесі роботи інтелект, підвищити мотивацію до навчання, сприяти кращому засвоєнню навчального матеріалу школярів.
Використання на уроці елементів ІКТ є потужним інструментом для подання інформації у різноманітній формі. Міжпредметні зв’язки, робота з картою, унаочнення, таблиці, дидактичний матеріал, випереджаюче навчання, запрошений спеціаліст – все це підвищувало ефективність вивчення нового матеріалу учнями.
В кінці уроку вихованці цікаво провели флешмоб, яким закликали всіх учасників берегти природу.
Майстерно було представлено презентацію учнівських дослідницьким проектів під керівництвом вчителями географії Мельник О.Б. та екології Мельника Д.С.
Юні екологи провели екскурсію чудовим дендрологічним парком рідкісних кущів і дерев, який посаджено та виплекано вихованцями закладу. З великою цікавістю присутні слухали розповіді екскурсоводів, які закликали не забувати історію рідного краю, любити природу та гордитися своїми здобутками, берегти наше довкілля.
Заключним етапом зібрання вчителів географії району стало проведення круглого столу з проблеми: «Шляхи підвищення краєзнавчого підходу та екологічного виховання учнів на уроках географії та в позакласній роботі».
Учасники засідання районного методичного об’єднання обмінялися думками та враженнями від почутого і побаченого під час проведення заходів, обговорили та прийняли рекомендації щодо шляхів підвищення краєзнавчого підходу та екологічного виховання учнів на уроках географії та в позакласній роботі.
Високий науково-методичний рівень організації та проведення засідання районного методичного об’єднання вчителів географії в Полянському НВК став дієвим стимулом для вчителів географії району до подальшої творчої роботи.

Г.М.Гуйван, заступник директора з НВР Полянського НВК

 

Переглядів: 478 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz