Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Навчальний семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів району
10:51
Навчальний семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів району

Навчальний семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів району з  проблеми  
 «Роль,   місце  та основні функції практичного психолога, соціального     педагога    в    організації навчально-виховного   процесу»

На виконання Програми розвитку психологічної компетентності керівників навчальних закладів Чернівецької області «Роль,   місце  та основні функції практичного психолога, соціального     педагога    в    організації навчально-виховного   процесу» затвердженої  Вченою радою ІППОЧО від 13.03.2014 та наказу управління освіти, молоді та спорту Хотинської райдержадміністрації від 10.10.2014 №144 «Про   проведення   районного   семінару  керівників загальноосвітніх навчальних закладів  з  проблеми   «Роль,   місце  та основні функції практичного психолога, соціального     педагога    в    організації навчально-виховного   процесу»» 23 жовтня 2014 року на базі Хотинської гімназії відбувся перший ( із серії семінарів) навчальний семінар-тренінг керівників загальноосвітніх навчальних закладів району.
Семінар  організований з метою оптимізації взаємодії керівників навчальних закладів з фахівцями  психологічної служби та  вдосконалення і підвищення якості надання психологічних та соціально-педагогічних послуг в системі освіти району.
Розпочали роботу семінару заступник начальника управління - начальник відділу освіти управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Кирнац Н.Д. та завідуюча районним методичним кабінетом Якуба Р.Є..
Відповідно до плану семінару методист-психолог РМК Пислар О.В. ознайомила керівників загальноосвітніх навчальних закладів з нормативно-правовими документами, які визначають діяльність працівників психологічної служби, основним змістом організації соціально-психологічного супроводу в системі освіти та функціональними обов’язками практичних психологів і соціальних педагогів.
З метою формування у керівників загальноосвітніх навчальних закладів мотиваційного компоненту щодо підвищення якості взаємодії із працівниками психологічної служби було проведено вхідне анкетування на предмет розуміння ролі, місця та функціональних обов’язків працівників психологічної служби та опитування щодо рівня розвитку особистісно-діяльнісних управлінських якостей.
В ході семінару-тренінгу директори також мали змогу дослідити власні ресурси організму у стресовій ситуації та ознайомитись із психологічними техніками на формування навичок самоконтролю в емоційно-напружених ситуаціях.
        Наприкінці робочого семінару проведено рефлексивну бесіду з керівниками в ході якої вони висловили свої  пропозиції щодо змісту наступних семінарів, також обговорено та прийнято відповідні рекомендації навчального семінару. 

 

  

  

Переглядів: 607 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz