Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Червень » 12 » Іноземна мова – перепустка у світ успіху
15:33
Іноземна мова – перепустка у світ успіху

Іноземна мова – перепустка у світ успіху

Завершення навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах порушує багато питань, серед яких – вивчення іноземних мов.
Дотепер діяв Типовий навчальний план, підписаний 2012 року.  В пояснювальній записці до нього було чітко прописано, що з 5 класу вводиться обов’язкове вивчення другої іноземної мови.
Таким чином, школи мали забезпечити вивчення тієї чи іншої мови. Звичайно, виникало дуже багато питань і проблем. Основною проблемою було забезпечення вчителя, який міг би викладати другу іноземну мову.
27 травня 2014 року в Києві відбулася Всеукраїнська нарада з питань середньої освіти, на якій серед багатьох питань розглядалися і зміни щодо навчальних планів ІІ-ІІІ ступенів.
Міністерством освіти і науки України до Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня внесено зміни, зокрема які стосуються і другої іноземної мови.
Відповідно до цих змін друга іноземна мова в 5 класі відтепер перестає бути обов’язковою.
Проте необхідно зауважити – ніхто не скасовує викладання другої іноземної мови.  Йдеться про відміну обов’язкового вивчення другої іноземної мови  починаючи з 5-го класу в тих школах, де для цього поки що немає умов (відсутність вчителя, навчально-методичного забезпечення). Разом з тим, для навчальних закладів, де є відповідне кадрове та навчально-методичне забезпечення, і головне – бажання учнів та батьків,  розроблено Типовий навчальний план (додаток №10 до наказу Міністерства освіти і науки України від 29.05.2014 року №664 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 03.04.2012 року №409») за яким вивчаються дві іноземні мови.
Хочу відмітити, що у нас в районі є навчальні заклади, які мають багаторічний досвід вивчення другої іноземної мови.  Це Хотинські загальноосвітні школи №1 та №5, Хотинська та Клішковецька гімназії, Малинецький НВК.
Знання другої іноземної – це набагато ширші можливості для дитини в житті, у виборі професії. Із цим погоджуються насамперед батьки.
Адже сьогодні для успішної роботи в будь-яких сферах та напрямах необхідне знання іноземної мови.
Маркетинг-дослідження, проведене київським науково-освітнім центром свідчить  про те, що стимулом до вивчення іноземних мов 51 % опитаних людей називають кар’єрне зростання. 23 % - навчання і стажування за кордоном, 12 % - щоб зробити свій відпочинок більш комфортним,  7 % - для ділових закордонних подорожей, 4 % - для участі в міжнародних конференціях і лише 3 % - працюють з іноземними партнерами.
Як бачимо, більшість відповідей пов’язана  з роботою.
Реалії сьогодення: фахівці, які володіють іноземними мовами будуть все більш і більш необхідні з кожним роком.
Проте, вивчення іноземної мови – це важкий і тривалий процес, що вимагає терпіння, значної концентрації та твердої впевненості в успішності його завершення.
У сучасному світі на першому місці за популярністю стоїть, звичайно, англійська мова – офіційна мова міжнародного бізнесу, Інтернету і техніки, науки і мистецтва.
Слідом за англійською йде німецька мова, мова техніки і фінансів.
Стрімко набирає обертів актуальність японської та китайської мови.
Хочу зазначити, що далеко не останнє місце в рейтингу популярності, як це останнім часом думають, займає французька мова.
Рейтинг популярності інших іноземних мов досить неоднозначний.
Навряд чи хто-небудь стане заперечувати факт необхідності італійської мови.
Трохи нижче рейтинг польської, болгарської мов.
Але з упевненістю можна сказати, що знання іноземної мови в наш час не дивовижна навичка, а необхідність.


Зав.РМК    Якуба Р.Є.

Переглядів: 542 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz