Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 12 » Cемінар вчителів початкових класів «Школа педагогічної майстерності»
21:00
Cемінар вчителів початкових класів «Школа педагогічної майстерності»
Педагогічна майстерність – це досконале, творче виконання вчителем професійних функцій на рівні мистецтва, результатом чого є створення оптимальних соціально-психологічних умов для становлення особистості кожного учня, забезпечення високого рівня інтелектуального розвитку, виховання кращих моральних якостей, духовного збагачення школярів. Головною ознакою майстерності вчителя є вміння навчити учнів тому, що знає та вміє сам майстер.
На базі Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 12.12.2013 р. був проведений семінар вчителів початкових класів «Школа педагогічної майстерності вчителів початкових класів» на тему: «Вдосконалення педагогічних технологій, спрямованих на збереження здоров’я дітей молодшого шкільного віку». На семінарі були присутні вчителі початкових класів із шкіл району, директор школи Сіногач Н. Л., заступник директора з навчально-виховної роботи Козак Л. М.
Головна увага була зосереджена на використання здоров’язбережувальних технологій на уроці.
Виховання в дітей дбайливого й турботливого ставлення до свого здоров’я вчителі починають з молодшого шкільного віку, з урахуванням накопичених знань, умінь та практичного досвіду.
Педагоги намагаються, щоб кожна дитина почувала, що її не лише навчають, а і в неї навчаються. Це дає змогу створити творчий союз – «учитель – дитина», «дитина – учитель». В створенні належних умов щодо організації та проведення практичного семінару взяли участь вчителі початкових класів.
Олійник З. О. провела нестандартний урок-віночок.
Главацька С. В. – основи здоров’я.
Чинчик В. О. – урок з громадянської освіти (Я і Україна).
На своїх уроках вчителі показали різні види роботи по збереженню здоров’я (гімнастика для очей, вправи для дихання, цікаві фізкультпаузи, вправи для рівної постави з використанням сольових мішечків).
На уроці читання Олійник З. О. (2 клас). Тема уроку: «Нема без кореня рослини, а нас, людей, без Батьківщини».
Діти повторювали і показували свої знання з розділу «Нема без кореня рослини, а нас, людей, без Батьківщини». Працювали над розвитком зв’язного мовлення. Вчитель виховував любов та пошану до своїх рідних, до рідної землі. На уроці мали місце різні навчальні ігри. Використовувалися інтерактивні методи навчання, ІКТ. Здійснювала міжпредметні зв’язки: з українською мовою, природознавством, українознавством.
На уроці з основ здоров’я у 3 класі (вчитель Главацька С. В.) вміло та широко розкрила тему «Корисні та шкідливі звички». Запросивши на урок шкільну медсестру, доступно дітям пояснили різницю між корисними та шкідливими звичками. Широко розкрила уявлення про шкідливу звичку куріння й алкоголь. За допомогою різних ігрових ситуацій вчила чинити опір тиску у разі пропозицій закурити, випити алкогольний напій.
За допомогою інтерактивних методів навчання (робота в парах, групах) виховувала у дітей самостійність, наполегливість, рішучість.
Чинчик В. О., вчитель 4 класу на уроці з громадянської освіти цікаво та доступно для дітей розкрила тему «Винаходи людства». Розвивала пізнавальні інтереси, допитливість, знати більше про винаходи людства, використовуючи додаткову літературу, енциклопедію. Доцільно використала ІКТ при ознайомленні з новим матеріалом. Для закріплення матеріалу використала інтерактивні методи навчання: робота в групах, мікрофон, інтерактивна вправа «Ажурна пилка». За допомогою різних цікавих, творчих завдань виховувала в учнів прагнення до знань, почуття гордості за свою Вітчизну, її людей.
Цікаво пройшов «Турнір здоров’я», організований практичним психологом Заплітною О. М. 

  
  
  
  
  
  

Переглядів: 815 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz