Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Громадянське виховання
08:49
Громадянське виховання

Формування громадських компетентностей у молодших школярів Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ст.

Громадянське виховання у сучасному виховному процесі початкової школи має надзвичайно важливе значення.Повноцінне формування особистості молодшого школяра не може позитивно реалізовуватися без громадянської основи. Сьогодні як ніколи важливо спрямовувати дітей на вибір громадянсько-національних ідеалів та ціннісних орієнтацій у їхньому житті.
       Початкова школа виконує роль фундаменту, на якому будується вся система громадянського виховання школярів, формування у них любові до рідного краю, України, історичної пам'яті, духовності, національного характеру. Все, що закладається учням у цей період навчання та виховання , визначає в подальшому успіх процесу формування особистості, її світогляду і загального розвитку. Набуті в початковій школі особистісні якості, а також знання , вміння і навички не лише забезпечують основу навчання і виховання підлітків, а й значною мірою визначають особливості практичної, громадянської та професійної діяльності дорослої людини.
       На базі Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ступенів 22 жовтня Хотинського району відбувся обласний науково-практичний семінар з теми «Формування громадських компетентностей у молодших школярів шляхом засвоєння загальнолюдських, загальнокультурних та національних цінностей українського народу».
        Учасники семінару мали можливість відвідати творчу лабораторію вчителів початкових класів Хотинського району. Вони  побувати на відкритому уроці  із літературного читання «Нема без кореня рослини, а нас, людей, без Батьківщини» у 2 класі учитель початкових класів  Галина Лесинська.  Протягом уроку учні  поповнювали знання про  рідний краю, рідну культуру, рідну мову , висловлювали у своїх відповідях  любов до своєї сім'ї, до рідної  домівки, до своєї школи. Поступово зі зростанням особистості, ця любов перейде  у любов до рідної країни, до її історії, минулого і сучасного, до всього людства.
       На уроці у 3 класі «Я у світі»учитель  Марія Снігуряк діти вчилися  шанувати своїх   батьків, свій родовід, традиції, виявляли свою любов до рідного краю, що   завжди переростає в любов до «великої Батьківщини – України». Батьківщина для кожного свідомого громадянина є настільки рідною, дорогою, що вона порівнюється з Матір’ю.
      А четвертокласники дізнавалися про головні людські чесноти, про людину та моральні взаємини, основні моральні норми та духовні цінності, удосконалювали вміння відрізняти моральність та аморальність на уроці «Я і Україна. Громадянська освіта», який провела  Валентина Бейлишина.  
Кожний урок відзначався вмотивованістю, чіткістю, оптимальністю вибору форм і методів роботи, різноманітністю, логічною завершеністю, завданнями, що спонукають до мислення, фантазування, дії, високою результативністю.  
Кожний урок – це урок виховання патріотизму, людяності, доброзичливості, милосердя,    виховання  усвідомлення найважливіших цінностей моралі та етики, прагнення до добра й справедливості, чесності та порядності , співчутливості, виховання любові до рідного дому, батьків, почуття відповідальності за них .
     Для учасників семінару було проведено майстер-класи: ділову гру «Толерантність» вчитель Колінковецького ЗНЗ  І-ІІІ ступенів Гайдамащук Марина, міні-тренінг «Виховання громадянина-патріота – запорука стабільного майбутнього України» вчитель початкових класів  Хотинської школи-сад  Вирижинська Наталя, пристендовий урок «Будь-яка перешкода долається наполегливістю» вчитель початкових класів Клішковецької школи-сад  Галичанська Сніжана, а також заняття з батьками першокласників «П'ять шляхів до серця дитини» вчитель Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ступенів Макаренко Альона. 
     Усі ці заходи проведені з  метою розкриття індивідуальності кожної дитини, розвитку її як особистості та найвищої цінності суспільства, виховання громадянина України, який цінує загальнонаціональні та загальнолюдські цінності має активну, соціальну і творчу позицію, високі моральні якості, є патріотом своєї держави.


Заступник директора Колінковецького ЗНЗ І=-ІІІ ст., 
вчитель методист Бейлишина В.В.

 

Переглядів: 831 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz