Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 21 » «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках біології з використанням інтерактивних технологій »
20:46
«Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках біології з використанням інтерактивних технологій »

«Педагогічна теорія –абстракція .

Їі практичне застосування –високе мистецтво .»

І .Підласий

Саме під таким гаслом пройшов районний семінар вчителів біології на базі Хотинської ЗОШ І-ІІІ ст.№5  у листопаді . Відкрила семінар методист районного відділу освіти Пацалюк Людмила Іванівна . У своєму виступі наголосила , що розвиток і вдосконалення біології на сучасному етапі, підвищення ступеня складності біологічних знань  ставлять для зацікавленого у своїй роботі вчителя численні проблеми. Під час переходу до інтерактивних форм навчання в біології змінюється насамперед ставлення дітей до предмета, приводиться в дію основний закон засвоєння знань: сприйняття – осмислення – запам’ятовування  - практичне застосування. Ефективність засвоєння знань залежить від активності учасників процесу навчання. Цей принцип найкраще спрацьовує при введенні інтерактивних форм навчання на уроках біології. Адже коли учень не просто прослуховує матеріал, а й сам активно працює – намагається знайти логічне пояснення того чи іншого явища і пояснити своєму товаришу свою точку зору  - ось це і є найголовніша мета інтерактивного навчання. Набагато важливіше навчити учнів мислити, аналізувати, робити висновки, ніж просто розповісти їм новий матеріал.

У рамках семінару  вчитель біології Тамазликар Н.М. провела відкритий урок з використанням інтерактивних методів навчання біології .На уроці були використанні методи : «Шпаргалка з помилкою», «Тести для друга»(учні  обмінювались тестами , які самостійно склали ) , вправа «Фішбоун»(перев.-риб’яча кістка ) ,вправа «ПОПС –формула» та інші інтерактивні вправи .

Високою науково методичною підготовкою пройшов майстер –клас « Сучасний урок – відображення педагогічної системи вчителя », який підготувала і провела з учасниками семінару Анісімова Світлана Леонідівна –директор школи , вчитель біології , вчитель методист , відмінник освіти України. Вона презентувала свій посібник «Конструктор методик  для учителя –практика» , в якому подані поради як  побудувати урок , зробити його  цікавим , схема самоаналізу уроку  та багато іншого, що станеться в нагоді вчителю при підготовки до уроку .

      По закінченні майстер –класу був проведений самоаналіз уроку , прийняття методичних рекомендацій  . 

Переглядів: 1197 | Додав: hot_mk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz