Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

21 червня 2016 року на базі Будинку дітей та учнівської молоді відбулося засідання ради районного методичного кабінету за участю заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗНЗ району.
На засіданні розглянуто ряд актуальних питань.Про підсумки організації роботи методичної служби району у 2015-2016 н.р.,слухали Якубу Р.Є., завідувача районного методичного кабінету.
Грунтовний аналіз щодо участі учнів ЗНЗ району у конкурсах з української мови та літератури, українознавства провела методист РМК Шишковська М.І.
Актуальним було питання "Про забазпечення шкільних бібліотек підручниками та роль бібліотекаря в інформаційно-методичному забезпеченні навчального процесу". Пацалюк Л.І.,методист РМК, довела до відома присутніх важливість забезпечення підручниками навчальних закладів в сучасних умовах.
Юзько В.І., методист РМК, детально проаналізував участь ЗНЗ у районній спартакіаді школярів та в обласних конкурсах.
Під час розгляду питання щодо оформлення робочих навчальних планів на 2016/2017 н.р. особливу увагу було звернуто на роботу з дітьми, я ... Читати далі »

Переглядів: 509 | Додав: hot_mk | Дата: 21.06.2016

З метою популяризації вивчення англійської  мови  з 30.05 по 10.06. 2016 року у Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 діяв літній мовний табір «Lifestylers». Тематичний напрям табору – «Здоровий спосіб життя». Керівник табору, вчитель іноземної мови Стороженко Г. В., забезпечила оптимальні умови для набуття досвіду вільного спілкування іноземною мовою, розширення і поглиблення знань, реалізації творчого потенціалу вихованців табору. Табір відвідувало 20 учнів 8, 10 класів. Виховний процес у мовному таборі здійснювався з урахуванням індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів та здібностей учнів, а також з урахуванням їх віку, психологічних особливостей та використання різноманітних організаційних та інших форм роботи.
У ході роботи над проектом «Здоровий спосіб життя» вчителі іноземної мови Самборська Л. Є., Стороженко Г. В., Яворська А. О.. Боднарюк Н. С. організували та провели з учнями заходи: «Мовний пінг-понг», інсценізація казки «Little Red Riding Hood», профілактичне заняття «Краса і здоров’я&ra ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: hot_mk | Дата: 12.06.2016

Структура 2016/2017 навчального року

     Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» структуру навчального року та строки проведення канікул встановлюють загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою. Тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів.
      Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30 грудня 2014 року № 1547, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2015 за № 157/26602, перелік предметів для проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової, основної та старшої школи, форму та терміни проведення Міністерством освіти і науки України буде затверджено додатково.
      Рішення про доцільність проведення навчальної практики та навчальних екскурсій загальноосвітні навчальні заклади приймають самостійно.

... Читати далі »

Переглядів: 2948 | Додав: hot_mk | Дата: 06.06.2016

      Літо - це найкраща пора року! Літо - це позитивні емоції, щастя!!!!
Напевно, тому ми з таким трепетом чекаємо тепла, сонця, соковитих фруктів і ягід, мріємо опинитися на березі річки або моря, нікуди не поспішати і просто відпочивати. Літо – це період відпусток, поїздок на дачу, веселого вереску дітвори у дворах і на пляжах. Літня відпустка – це те, заради чого дорослі працюють цілий рік, а літні канікули – найочікуваніша подія в житті кожного школяра. І стільки всього хочеться встигнути і спробувати за ці короткі три місяці літа. 
     Літній оздоровчий табір – це місце та час, де і коли діти мають змогу наповнити власне життя цікавими зустрічами, корисними заняттями, коли їм надається унікальна можливість розвитку творчих здібностей, задоволення індивідуальних інтересів та можливостей.  Саме такий табір, уже десятий рік поспіль, працює на базі Хотинського НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І ступеня».
         Життєдіяльність пришкільногоого табору ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: hot_mk | Дата: 02.06.2016

Першокласники з «Материнки» попрощалися з букварем.

    У далекому 1574 році видатний друкар Іван Федоров створив перший буквар. За ці чотири з лишнім століття змінилися не лише форма і назви літер, якість друку та барви сторінок першої навчальної книжки, а й виховний потенціал, логічне навантаження, розвивальний зміст. Але незмінними залишається почуття першої шкільної перемоги, радості оволодіння азами української граматики у школяриків – першокласників.
   Цьогоріч   у Хотинському НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня» успішно засвоїли букварикову науку 111 першокласників (рекордний показник за всі роки існування закладу). В остання дні травня в кожному з чотирьох перших класів відбулося свято «Прощавай, букварику!». Досвідчені та творчі педагоги Антонюк М.О., Борковська Г.М. (1-А), Бабин Н.І. та Булат Н.І. (1-Б), Костиріна З.І., Федорова І.В. (1-В), Мельник В.Д., Наврик І.В. (1-Д) не лише плідн ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: hot_mk | Дата: 01.06.2016

           30.05.2016 у Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 відбулось відкриття літнього мовного табору «E.D.Camp» .  У роботі табору приймають участь 64 учні та вчителі Дрилінська Н.Я., Гаврилюк І.М. , Гриджук О.М. (англ.. мова), Білівська О.О. (нім. мова), волонтери Корпусу Миру  Elena Krajeski та Mindy Borth. За підсумками проведення першого дня, у таборі працюють такі загони: «Happy children» 5-A та 5-Б класи (12 учнів), «Flowers of the life» 6-Бклас (13 учнів), «Balls in the sky» 6-Бклас (13 учнів), «Könige» 7-А клас (9 учнів), «Sankt Nikolaustag»  7-А клас (8 учнів), «Reiter» 7-А клас (9 учнів). 

           Протягом першого дня загони працювали над темами: «Healthy living» та «Die deutsche Feste». В кінці дня кожен загін презентував назву загону, девіз, емблему та особливий спосіб привітання у своїй команді.

... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: hot_mk | Дата: 01.06.2016

Ось і виросли малюки, ще недавно вчилися ходити, говорити. Здається, тільки вчора вони прийшли перший раз з мамами за ручку в наш заклад – і вже прийшла пора сказати прощальні слова дитячому садку. Настав цей довгоочікуваний день – випускний – перший крок дитини у доросле життя. Попереду школа – шкільні радості, нові друзі, перерви, дзвінки, перші труднощі, відповіді біля дошки, оцінки і домашні завдання… 
З 23 по 31 травня в Хотинському НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І ступеня» проводились випускні ранки для старших дошкільників (ст. група №1 - вихователь Заінчковська О.П., ст. група №2 -Кудринецька С.І., ст. група № 3 – Фуштей С.В., Шова А.І.)
Свята були наповнені щирими словами, гарним співом, запальними таночками.  Особливо зворушливими були таночки батьків з донечками та матусь з синами. Випускники дякували своїм вихователям, помічникам вихователів та всьому персоналу закладу, які так дбайливо про них піклувалися.
Наприкінці урочистих заходів на дітей чекав приємний сюрприз – диплом ... Читати далі »

Переглядів: 715 | Додав: hot_mk | Дата: 01.06.2016

Дзвени над минулим і над прийдешнім,
Поклич ти в останнє нас на урок.
Дзвени над дитинством, з яким ми прощаємось,
Веселий і сумний останній дзвінок…

У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника. Воно радісне й водночас сумне. Радісне, бо закінчився навчальний рік. Попереду — чудові літні канікули. А сумне, бо сьогодні дзвоник востаннє пролунав для наших найстарших учнів — одинадцятикласників.
Прощальною мелодією пролунав останній дзвінок для 
12 випускників школи.
Шкільні роки називають найкращими роками, а Останній дзвоник –  символ дитинства, що проходить. Це вже не чергова лінійка, це прощання з дуже важливим етапом життя і зустріч з невідомим і таким загадковим майбутнім. Саме тому Останній дзвоник – трішечки сумний день, у який на щічках багатьох випускників, учителів і батьків  блищать сльози. Але сльози ці – чисті, а ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: hot_mk | Дата: 28.05.2016

Випуск із дитячого садка - особливий день для кожної дитини, адже  закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. Гарно й урочисто пройшло прощання з дитсадком у нашому дошкільному навчальному закладі.
24-26 травня  дитсадок приймав багато гостей: батьки, бабусі й дідусі, вчителі, представники влади – всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на наших вихованців - майбутніх школяриків, яких в цьому році аж 63.
Зусиллями педагогічного колективу організовано цікаві та змістовні свята, які запа¬м'ятаються малечі надовго та зали¬шать добрі спогади про час перебування у нашому садочку. Тематика свят актуальна до сьогодення, пронизані ниткою патріотизму та любові до своєї країни.
Випускники, які парами урочисто ввій¬шли до яскраво прикрашеного, святкового залу, були дуже гарні і щасливі. Дівчатка у бальних сук¬нях,   хлопці, як справжні кавалери, - у кра¬ватках та костюмах.  Цього дня ними пишалися всі:  і батьки, і гості, і колектив дитячого садка.
Під час свята  маленькі випускники показали присутнім ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: hot_mk | Дата: 27.05.2016

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія.
Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до України.
19 травня 2016 року  в Полянському НВК відбувся День вишиванки.  Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал закладу.
До цього дня учні 9 класу під керівництвом класного керівника Н.Ф.Тихенької та музичного керівника Мазуряка М.О.  також підготували виховний захід  «Свято вишиванки».
Протягом дня було  проведено  класоводами та класними керівниками  годину  спілкування,  була  створена справжня виставка української народної вишивки. На закінчення свята учні школи створили флешмоб « Сяйво українських ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: hot_mk | Дата: 20.05.2016

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 26 27 »
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz